365 dagen per jaar
buiten spelen en sporten

Sportoverkappingen Den Haag en Rotterdam

Onze Playgrounds zijn constant in ontwikkeling. Zo kijken we naar de laatste trends op het gebied van buiten spelen en sporten en passen we innovaties toe om kinderen uit te dagen om lekker te (blijven) bewegen. In Den Haag en Rotterdam hebben 2 Krajicek Playgrounds een sportoverkapping gekregen. Hierdoor kunnen kinderen het hele jaar door beschut buiten spelen en sporten.

Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij hebben wij in Den Haag en Rotterdam twee Krajicek Playgrounds kunnen voorzien van een sportoverkapping. Zo kunnen kinderen 365 dagen per jaar beschut buiten spelen en sporten. Met de plaatsing van de overkappingen willen wij kinderen stimuleren om vaker en meer divers te gaan bewegen.

In juli werd op Krajicek Playground Bouwlust in Den Haag de allereerste sportoverkapping feestelijk geopend door Quinty Trustfull (ambassadeur Nationale Postcode Loterij), Soufiane Touzani (freestyle voetballer) en Richard de Mos (wethouder Sport gemeente Den Haag). In december volgde de tweede overkapping op Krajicek Playground Pascal in Rotterdam. Daar was de opening in handen van Richard Krajicek (oprichter) en Hermineke van Bockxmeer (directeur Sport & Cultuur Rotterdam).

Beide openingen waren een feest voor én door de buurt. De sportoverkappingen dragen ook bij aan de buurtbetrokkenheid doordat er onder de overkappingen ook plaats is voor andere activiteiten zoals seniorengym of een buurtbraderie.

Volgend jaar zal er nog één Krajicek Playground voorzien worden van een sportoverkapping. Op alle deze locaties zal de impact gemeten worden en deze bevindingen zullen als basis dienen om andere gemeenten te enthousiasmeren nog meer Playgrounds in Nederland te overkappen.

De allereerste sportoverkapping van Nederland werd geopend in Den Haag. Op Krajicek Playground Bouwlust hebben we dit samen met de buurt gevierd. Benieuwd naar deze dag? Klik dan op onderstaande video.