Binnenstebuiten!

Koningsspelen

Een mooi en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolkinderen en inmiddels een typisch Nederlandse traditie. Een dag vol sportieve activiteiten die wordt voorafgegaan door een gezamenlijk en feestelijk Koningsontbijt.

In 2018 werd voor de zesde keer de Koningsspelen georganiseerd. Dit naar idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien is de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend event.

Op vrijdag 20 april 2018 opende Koning Willem Alexander de Koningsspelen op Brede School De Fliert in Twello. Na het ontbijt gaf de Koning het startsein voor de sportdag en volgde een optreden van Kinderen voor Kinderen. Het thema was “Binnenstebuiten” waarbij kinderen werden uitgedaagd om lekker veel buiten te spelen.

Aan de zesde editie deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation.

De landelijke aftrap van de Koningsspelen wordt live uitgezonden via het NOS Jeugdjournaal. Klik op de video om de opening in 2018 terug te zien.