Een hypermoderne en interactieve Playground in Enschede

Playground in One Day

In september hebben we samen met YALP Playground Boswinkel Plaza in Enschede in één dag omgetoverd tot hypermoderne en interactieve speelplek voor jong en oud.

Het was een bijzondere transformatie en een sterk staaltje samenwerking: de gemeente Enschede, de speeltuinvereniging, de naastgelegen basisschool Europa en buurtbewoners dachten mee en staken de handen uit de mouwen.


Ben Admiraal (vml. directeur YALP) laat lachend de binnenkant van zijn handen zien: “Kijk, de blaren staan er op!” Hij heeft de hele dag geholpen. “Fantastisch om te zien wat je kunt bereiken. Vijftig mensen van ons bedrijf waren vandaag de hele dag in touw: van monteurs tot kantoor­personeel.”

De nieuwe Playground is verdeeld in verschillende zones: zo is er een interactieve voetbalwand en sportveld, een bootcamp zone, een outdoor classroom, een klim- en klautertoestel en een beweegtuin voor ouderen.

Gerlinde van Raalte: “Onze verwachting is dat de interactieve toestellen goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Ik hoop dat het een bruisende community wordt, een fijne plek waar kinderen lekker kunnen ravotten en waar hun ouders en andere buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.”